Je werkt als P&O’er of HRM-adviseur. Je hebt hart voor de mensen in je organisatie. Tegelijkertijd zie je dat het anders en beter kan. Je zoekt naar manieren waarop jij het verschil kunt maken, waardoor er in jouw organisatie echte stappen worden gezet.

Problemen die je in de organisatie kunt zien:

 • Leidinggevenden blinken uit op de inhoud, maar laten weleens steken vallen aan de menselijke kant van het leidinggeven.
 • Medewerkers blijven op hun eigen veilige eilandje zitten, terwijl het juist belangrijk is, dat ze de boer op gaan, verbinden met andere partijen (binnen en buiten de eigen organisatie), kennis delen en laten zien welke meerwaarde jullie hebben.
 • Er zijn in jouw organisatie (startende) leidinggevenden die nog kunnen groeien in hun rol, zodat ze hun team effectiever kunnen aansturen en meer kunnen bereiken met hun mensen.
 • Je ziet slimme professionals vastlopen in een overvloed van taken op gebied van management, onderzoek en onderwijs.

“Ik zie dat heel veel collega’s leidinggevenden met een relatief klein aantal vingerwijzingen heel wat effectiever zouden kunnen zijn en hun werknemers minder ongelukkig.”


Wat als alle medewerkers schitteren in hun werk?

Stel je voor dat je een sprankeling in de ogen ziet bij de medewerkers in jouw organisatie. Dat ze eigenaarschap nemen en laten zien wat zij en jouw organisatie in huis hebben op een manier die bij jullie past. Dat ze uitdagingen weten op te pakken en kansen zien, ook buiten hun eigen team en afdeling. En van daaruit zichtbare impact hebben met hun werk.

Een stap voor jouw organisatie

Wil jij dat jouw organisatie voorbereid is op de toekomst? Met slimme groeitrajecten help ik jou een gedragen stap te zetten naar de gewenste toekomst, zodat de mensen in jouw organisatie beschikken over de skills en mindset voor de 21e eeuw. Ik denk met je mee, geef advies en coach en train medewerkers en leidinggevenden. Indien nodig leidt ik ook interne trainers op.


Uit de evaluaties blijkt dat onze klanten zeer tevreden zijn. Linda weet de klantcontext en sluit aan op de klantvraag. De programma’s zijn gedegen opgebouwd, op basis van erkende theorieën met de juiste kennis en feiten.”

Voorbeelden van trainingsprogramma’s:

 • Personal leadership voor academics (voor groepsleiders en supervisors)
 • Career strategy program for female scientists
 • Next level leadership: effectief leiding geven aan slimme academische professionals
 • Beïnvloedingsvaardigheden
 • Train de trainer
 • Respectvol en daadkrachtig communiceren

Drs. Linda van der Wal gaf onder meer trainingen of verzorgde coaching bij onderstaande bedrijven, universiteiten, organisaties en wetenschappelijke instituten.

drs. Linda van der Wal werkt o.a. voor Schouten & Nelissen
drs. Linda van der Wal werkt o.a. voor gelre-ziekenhuizen
drs. Linda van der Wal werkt o.a. voor Tactus
drs. Linda van der Wal geeft incompany training bij de politie
drs. linda van der Wal werkt o.a. voor de KNAW
Linda van der Wal werkt o.a. voor KPMG
Linda van der Wal werkt o.a. voor het UMCG
drs. linda van der Wal werkt o.a. voor Tilburg university
drs. Linda van der Wal werkt o.a. voor Donders Institute
wageningen-universiteit

High impact methode

Mijn klanten hebben vaak veel op hun bordje en willen graag tastbare resultaten zien. Mijn high impact methode sluit daar naadloos op aan. Ik werk zoveel mogelijk met evidence based theorie. Maar het moet niet blijven bij nadenken en theorie, daarom gaan we aan de slag met ervaringsgerichte oefeningen en vertalen dat op een slimme manier naar de praktijk. Kenmerken High Impact Methode zijn:

 • De situatie van de deelnemers en zijn of haar vraagstukken en issues staan centraal.
 • Tijdens het intakegesprek gaan we op zoek naar de hefboom. Dit is de meest effectieve manier van leren en resultaat boeken. Als iemand dát leerpunt onder de knie heeft, werkt dit als een hefboom. Voor de een gaat het om timemanagement, bij de ander om een paar slimme momenten uitkiezen om zichzelf zichtbaar te maken. We koppelen de crux of de hefboom aan een persoonlijke, effectieve actie. Deze aanpak volgen we in het hele programma.
 • Integrated learning: we combineren casuïstiek uit de praktijk met ervaringsgerichte acties en oefeningen die weinig tijd kosten (en vaak zelfs tijd opleveren). Denk aan oefenen met delegeren of een lastig gesprek voeren.
 • Evidence based: waar mogelijk gebruiken we bewezen theorieën en technieken. Naast de klassieke theorie over bijvoorbeeld situationeel leiderschap gebruiken we ook vernieuwende inzichten, zoals ‘TheoryU’ van Otto Scharmer en de Strength-based approach uit

“Linda van der Wal is een ervaren trainer met een rijk arsenaal aan methodieken binnen handbereik. Hierdoor is zij bij uitstek de aangewezen persoon om een ‘custom made’ traject te ontwerpen. Ze denkt mee met je als opdrachtgever en is bereid altijd dat noodzakelijke stapje extra te doen.”

Drs. Marlies Rosenbrand, beleidsmedewerker ZW Haaglanden over de 'Training verzuimgesprekken'.

“Ik heb Linda ervaren als een persoonlijke en tegelijk voldoende zakelijke trainer met een prettige aanpak van soms toch complexe psychologische- en groepsdynamische processen. (…) Bovendien is mij duidelijk dat Linda op het inter-persoonlijke vlak met de jaren exponentieel is gegroeid in haar rijpheid als trainer; ze is geloofwaardig, staat stevig in haar schoenen en kan de meest lastige groepen toch met een positieve input de deur uit laten wandelen.” 

Uit de getuigenis van drs. A.M. van Gijtenbeek – coördinator Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht over 'Trainingen Effectief Communiceren, Invloed vanuit Kracht, Kritiek geven en ontvangen – voor vrouwen'.

Bekijk de voorbeeld cases hieronder om een betere indruk van de mogelijkheden van maatwerktrainingen


Ben je benieuwd wat ik voor jouw en de medewerkers in jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan contact op voor een toekomstscan. In dit gesprek stellen we samen vast wat jij en jouw mensen nodig hebben om klaar te zijn voor de toekomst en informeer naar de mogelijkheden van training in jouw organisatie.
Vraag nu een offerte aan