Ik kan wel zeggen dat ik mensen help om stappen te zetten in hun leiderschap en in hun carrière. Maar veel belangrijker is het voor jou om te weten hoe anderen mijn begeleiding hebben ervaren. Een selectie:


“Linda is heel empathisch. Als je op tafel legt wat er niet helemaal loopt, verwoordt ze precies wat er eigenlijk aan de hand is. O ja, denk je dan, dat is het inderdaad. Vervolgens komt ze met een oefening of opdracht die je verder helpt. Die combinatie is super waardevol en brengt je steeds verder. Mijn eigen kracht is weer naar boven gekomen.”

Mila Davids, universitair docent TU Eindhoven

Katrien Luijkx“Linda is een no-nonsense vrouw. Dat, in combinatie met haar betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid, maakt het erg plezierig en leerzaam om mee samen te werken. Ik heb geleerd om in mijn werk de ideale omstandigheden te creëren waardoor ik nu vooral met plezier kan werken.”

Katrien Luiijkx, bijzonder hoogleraar Tilburg University

Maaike Scholten“Linda is een flexibele en intelligente trainer. Ze heeft bij NIOO cursussen gegeven vol creativiteit en actie, zowel in het Nederlands als in het Engels.”

Maaike Scholten, directeur HR NIOO-KNA

“Linda heeft voor ons de away day van de leerstoelhouders van de Social Science Group verzorgd. Ze gaf de juiste mensen op de juiste tijd het woord en heeft de regiegroep centraal gezet. We zijn resultaatgericht tot acties gekomen. Ik kan haar zeker aanbevelen!”

Prof. Dr. Ir. Jack van der Vorst, Algemeen directeur Social Science Group - Wageningen University

“Ik raad deze coach van harte aan, vanwege haar toegankelijkheid, de praktische, flexibele op het individu (in praktijk) gerichte aanpak en continue mogelijkheid van contact en feedback. Ook de empathische, in combinatie met energieke en enthousiaste werkwijze, is zeer stimulerend en verfrissend. In de communicatie is ze glashelder, en het is fijn om in overleg het coaching traject uit te stippelen.”

Hoogleraar die graag anoniem wil blijven

John Verwoerd“Tijdens mijn coaching traject met Linda heb ik ervaren dat ze zich goed kon inleven in mijn situatie, dit oppakte zonder vooroordelen en zeker ook mij ook een duidelijke spiegel kon voorhouden. Ze heeft me met name geleerd om te vertrouwen in mijzelf en mijn intuïtie waardoor mijn bewijsdrang naar mijn omgeving is afgenomen en ik de omgeving veel meer de ruimte kan geven om zelf te excelleren.”

John Verwoerd, Chief Technology Officer - MYLAPS

“Linda is een kei in het blootleggen van patronen en het bieden van praktische handvatten om daarmee om te gaan. Ik heb enorm veel opgestoken van onze sessies. Ik ben bewuster van hoe ik naar situaties kijk en welke invloed ik zelf heb in interacties. Verrijkend!”

Prof. dr. Esther Keymolen, Professor of Digital Technology Regulation - Tilburg University

Michiel Angenent : ‘De onderlinge contacten en de vertrouwensbasis zijn versterkt’

Michiel Angenent was van 1 januari 2015 tot 1 juli 2016 interim directeur bedrijfsvoering van het KNAW instituut Huygens ING. Het managementteam van het instituut heeft op zijn aanraden de ‘Next level leadership’ training gevolgd.

“De deelnemers hebben er op individueel niveau en als team veel aan gehad. Vooral de aandacht voor persoonlijke leiderschapsstijl en –problematiek werd gewaardeerd, in combinatie met een goede begeleiding van het hele team.”

Michiel Angenent beveelt next level academic leadership van Linda van der Wal aan“De deelnemers zijn zich steeds sterker als leidinggevende gaan opstellen. Maar ook de onderlinge contacten en de vertrouwensbasis binnen het MT zijn versterkt. Dat heeft ertoe geleid dat de teamleden bij een probleem nu eerder bij elkaar te rade gaan dan vóór de training.”

Michiel Angenent - interim directeur bedrijfsvoering KNAW instituut Huygens ING

Bram Schouwstra: ‘Linda created a safe environment for the participants to speak up.

“I have met Linda as a facilitator/ coach in a course on Decision making. From the start it was evident that she has very good knowledge and experience as a facilitator/coach/interventionist as she immediately created good rapport with everyone, clearly outlined the what? who? aims? etc. of the course and created a safe environment for the participants to speak up.

I moved to the Netherlands three years ago. Coming from an English working environment I was impressed by Linda’s English communication skills and level in communication with the group, her presentation and ability to respond to questions. At no stage was there any kind of communication barrier.”

“The fact that she is an expert in her field and that she remains focused, calm and efficient are amongst other skills, according to me, attributes that makes Linda such a good facilitator/coach/interventionist.”

Bram Schouwstra - Program Coordinator Faculty of Science and Technology - University of Twente

Linnet Taylor : ‘Linda gaf me een nieuw perspectief’

Linnet Taylor


Linnet Taylor heeft door het Career Strategy Program meer moed gekregen en concrete handvatten, bijvoorbeeld hoe je kan onderhandelen met mensen op een hogere plek in de hiërarchie. Klik op de video om te horen hoe Linnets perspectief is veranderd.

“Ik heb vanuit een ander perspectief naar mijn academische leven gekeken. Voor mij hielp het dat Linda een buitenstaander was, die vanuit haar eigen expertise meekeek naar de uitdagingen die ik tegenkom.”

“Linda creëerde een veilige omgeving waar ik alles durfde te bespreken, en zo kwamen we uit bij de dingen die écht belangrijk zijn voor me. Ook was het fijn te praten met collega’s van andere faculteiten. Dat ‘peer element’ heeft mij erg geholpen.”

> Lees ook Linnet Taylor leerde beter te onderhandelen

 

Inge Sieben“De training van Linda heeft me meer bewust gemaakt hoe belangrijk zichtbaarheid is om iets te bereiken in je werk. Linda geeft veel praktische tips. Bij presentaties was ik altijd gefocust op de inhoud, en minder op hoe ik de inhoud overbreng. Nu weet ik dat dat juist bepaalt hoe de boodschap overkomt.”

Inge Sieben, Universitair Docent Sociologie

Marjolein ’t Hart : ‘Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen’

Marjolein ’t Hart is Senior Onderzoeker en Onderzoeksleider van de afdeling Geschiedenis van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, en bijzonder hoogleraar in de Geschiedenis van Staatsvorming in Mondiaal Perspectief aan de VU in Amsterdam. Zij volgde een persoonlijk coachingstraject van 3 maanden en nam deel aan de training Next Level Leadership.

Prof. Dr. Marjolein ’t Hart“Ik zie dat heel veel collega’s leidinggevenden met een relatief klein aantal vingerwijzingen heel wat effectiever zouden kunnen zijn en hun werknemers minder ongelukkig. Door de coaching krijg ik meer gedaan in mijn werk en heb ik beter contact met mijn medewerkers.”

“Linda is heel open en flexibel en heeft een goed oog voor de relatie tussen werk en privé. Dat vind ik belangrijk, want ik heb werk met erg veel (soms ook heerlijke) uitdagingen en een gezin waarin ik ook een mantelzorgfunctie heb.”

“Door de coaching heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ben rustiger en weet hoe goed het is om de ander soms echt je volle aandacht te geven. Daarmee word ik zelf effectiever als afdelingshoofd en heb ik een beter contact met mijn medewerkers. Ook weet ik nu dat ik niet alle taken dezelfde waarde en urgentie moet geven. ’s Ochtends begin ik nu met een taak die wat meer aandacht nodig heeft. Dat is een voorbeeld van routines in het werk waardoor ik meer gedaan krijg.”

Loes Keijsers : ‘Mijn leiderschap komt nu van binnenuit’

Loes Keijsers

Loes Keijsers leerde tijdens het Career Strategy Program hoe ze haar intuïtie en innerlijke kracht kan gebruiken om haar projecten op een efficiënte manier aan te sturen én trouw te blijven aan zichzelf. In de video vertelt ze hier meer over. Klik op de video om te horen hoe Loes haar innerlijke kracht vond.

“Vlak voor het programma startte, kreeg ik een grote onderzoeksubsidie. Ik wilde weten hoe ik dit project effectief kon managen… zonder een typisch mannelijke leider te worden 😉 Dat was echt een uitdaging.”

“Linda leerde me hoe ik mijn intuïtie kon gebruiken, het project kon leiden door een leider te worden en om werk en privé in balans te houden. Ik was altijd al blij met mijn werk en het ging goed, maar nu ik mijn innerlijke kracht gebruik en besluiten kan nemen en durf te vertrouwen op mijn intuïtie, gaat het nog veel beter.”

“Ik heb geleerd dat er heel veel verschillende leiderschapsstijlen zijn, en Linda heeft me geleerd: mijn leiderschap komt van binnenuit.”

> Lees ook Loes Keijsers leerde haar intuïtie en innerlijke kracht gebruiken

Thessa Hilgenkamp : ‘Ik sta nu zelf weer aan het roer’

Thessa Hilgenkamp is universitair docent/onderzoeker Marie Curie Fellow bij de University of Illinois Chicago en Erasmus MC. Haar onderzoek richt zich op lichamelijke activiteit en fitheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Zij volgde een persoonlijk coachingstraject van 3 maanden.

Thessa Hilgenkamp blij met Linda van der Wal als coach“Linda is hartstikke slim en analytisch! Ze heeft groot en gul hart voor alles wat je laat zien van jezelf, waardoor ik ook weer anders naar mezelf kijk. Ze heeft daarnaast een breed scala aan bronnen, oefeningen en materialen waar ze je mee verder kan helpen of inspireren.”

“Van tevoren twijfelde ik of ik wel echt coaching nodig had. Ik weet namelijk het meeste prima te beredeneren, dus ik was nieuwsgierig wat een coach daar nog aan toe kon voegen. Linda ging daar een laag boven zitten en liet me zien hoe bepaalde strategieën mij juist helpen en welke belemmeren. Daardoor sta ik nu zelf weer aan het roer, vanuit mijn intuïtie en kracht.”

“De coaching via Skype vond ik voor mijzelf een voordeel hebben. Als een onderwerp heel dichtbij kwam, vond ik het fijn om juist dat beetje afstand (scherm versus ’live’) te voelen. Ik voelde me minder ongemakkelijk en kon daardoor mijn emoties toelaten.”

Monique van Dijk : ‘Ik ijk nu al mijn besluiten aan mijn doelen’

Monique van Dijk

Monique van Dijk stapte als nieuwe hoogleraar Religieuze Educatie aan de Universiteit Tilburg in het Career Strategy Program.

“Hoogleraar worden is super, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Een belangrijke vraag voor mij was: hoe zorg je dat je jezelf blijft als je van functie verandert?”

“De rode draad in het programma was de focus op mijzelf, dus dat sloot naadloos aan. Linda stelde de juiste vragen en de bijeenkomsten waren een soort me-time. Het was ook heel inspirerend om met andere collega’s te praten.”

“Ik heb geleerd hoe je alles in lijn kan brengen met je doel, zodat je daarna al je besluiten aan dat doel kan ijken en zo veel makkelijker je focus behoudt.”

In het filmpje vertelt Monique onder andere dat ze van haar parttime aanstelling als hoogleraar een fulltime aanstelling heeft weten te maken. Klik op de video om deze af te spelen.

> Lees ook Monique van Dijk sleepte een fulltime aanstelling in de wacht

Ervaringen met het Career Strategy Program – training & coaching voor vrouwelijke wetenschappers

“Linda gave me a toolbox to deal with difficult situations. Be it with students, colleagues or supervisors.”

Dr. Leonie Reins, Assistent Professor Tilburg Law School - Participant Career Strategy Program.
Klik op het filmpje om deze af te spelen.

“In plaats van mijn dag indelen op basis van mijn inbox, oftewel wat anderen van me willen, ben ik nu in charge van mijn eigen ontwikkeling als academicus.”

Dr. Michèle Nuijten, Universitair Docent Tilburg School of Social and Behavioural sciences - Participant Career Strategy Program.

Klik op het filmpje om deze af te spelen.

“Ik heb het afgelopen jaar stappen kunnen zetten, mede door de toolbox die we hebben gekregen en de 1 op 1 coaching. (…) Elke sessie was heel waardevol.”

Dr. Sabita Soedamah-Mutha, Associate Professor Tilburg School of Social and Behavioural sciences - Participant Career Strategy Program.

Klik op het filmpje om deze af te spelen.

Deelnemers aan een jaarprogramma voor vrouwelijke academici zeggen :

“Linda heeft altijd praktisch advies dat je meteen kunt gebruiken. Door het aanboren van mijn netwerk zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan.”

Dorien Kooij, Assiociate professor Tilburg University

Dorien KooijKlik op het filmpje om deze af te spelen.

“Plan je carrière zorgvuldig, denk daar goed over na en neem de juiste stappen.”

Dr. Floor Mols, Universitair Docent Medical and Clinical Psychology.

Floor MolsKlik op het filmpje om deze af te spelen.

“Ook mensen die vooraf wat sceptisch of afwachtend waren, lieten mij achteraf weten dat ze er écht wat aan hebben gehad.”

Initiator dr. Nina Kupper. Meer horen? Bekijk onderstaande video

Klik op het filmpje om deze af te spelen.

“Met een programma als TRACKS creëren we meer samenwerking en verbinding tussen de departementen.”

Hilde Verbraak, hoofd HR van TSB.

Klik op het filmpje om deze af te spelen.

Meer weten?

Herken jij je in een van de verhalen? Of wil je weten of ik jou, in je eigen specifieke situatie en met jouw eigen uitdagingen, kan helpen? Stuur me een berichtje op linda@trainingenadvies.com. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Ik ben benieuwd waar ik jou mee kan helpen.