Wat vind je het gaafste in je werk?

Dat ik antwoorden kan vinden op vragen die me bezighouden, dat ik door mijn werk meer begrijp van de sociale werkelijkheid om me heen krijg, en dat ik die kennis vervolgens kan delen met anderen, zoals ze doorgeven aan studenten of scholieren.

Wat heeft tracks je opgeleverd?

Het trainingsprogramma heeft me meer bewust gemaakt van het feit dat zichtbaarheid belangrijk is om iets te bereiken in je werk. Die zichtbaarheid heeft met ook met je houding te maken, en met zelfverzekerd zijn. Bij presentaties ben ik – net als andere wetenschappers – vooral gefocust op de inhoud, en minder op HOE ik de inhoud overbreng. Maar dat is ook een belangrijk onderdeel van een presentatie, het bepaalt hoe de boodschap overkomt.

Wat is jouw tip voor andere (vrouwelijke) wetenschappers?

Wanneer je met mensen over je onderzoek spreekt, vertel dan eerst over het WAAROM. Waarom doe je dit onderzoek, en wat drijft je? Zo maak je een enthousiaste start, wat doorwerkt in de rest van het gesprek (bv bij een congres of netwerkborrel). Het maakt je een aantrekkelijke gesprekspartner en werkt ook tijdens een presentatie!

Hoe heb je de samenwerking met trainer/coach Linda van der Wal ervaren?

Linda bespreekt een heleboel zaken en geeft veel praktische tips, waaruit je zelf kunt kiezen. Voor iedereen zitten er wel meteen inzetbare trucs en oefeningen bij!

Inge Sieben participated in the TRACKS program of Tilburg University in cooperation with LindavanderWal.com

Lees hier meer over tracks.