In deze rubriek delen klanten hun ervaringen en tips, die jou weer kunnen inspireren om meer voor elkaar te krijgen in je (werkende) leven.

Thessa Hilgenkamp, universitair docent/onderzoeker, volgde een persoonlijk coachingstraject van 3 maanden:
“Door de oefeningen vanuit de coaching heb ik ervaren dat ik niet alleen meer bereik als ik vanuit mijn hart keuzes maak, maar ook gelukkiger ben”

Over haar ervaring

Van tevoren twijfelde ik of ik wel echt coaching nodig had. Ik weet namelijk het meeste prima te beredeneren, dus ik was nieuwsgierig wat een coach daar nog aan toe kon voegen. Wat Linda deed was daar nog een laag boven gaan zitten en me laten zien hoe bepaalde strategieën mij juist helpen en welke belemmeren. Daardoor sta ik nu zelf weer aan het roer, vanuit mijn intuïtie en kracht.

De coaching via Skype vond ik voor mijzelf een voordeel hebben. Als een onderwerp heel dichtbij kwam vond ik het juist fijn om juist dat beetje afstand (scherm versus ’live’) te voelen. Ik voelde me minder ongemakkelijk en kon daardoor mijn emoties toelaten.

Ik zou deze coaching en coach zeker aanraden. Linda is hartstikke slim en analytisch! Ze heeft groot en gul hart voor alles wat je laat zien van jezelf, waardoor je ook weer anders naar mezelf kijkt. Ze heeft daarnaast een breed scala aan bronnen, oefeningen en materialen waar ze je mee verder kan helpen of inspireren.

Meer over Thessa:

Thessa Hilgenkamp is universitair docent/onderzoeker Marie Curie Fellow bij de University of Illinois Chicago en Erasmus MC, haar onderzoek richt zich op lichamelijke activiteit en fitheid bij mensen met een verstandelijke beperking.

“Het gaafste in mijn werk is het op één lijn krijgen van ‘hoofd, hart en handen’: combineren van wat je weet met wat je kan op een onderwerp waar je gepassioneerd over bent.

Mijn tip voor andere werkenden/wetenschappers

laat je leiden door je passie, zelfs in een veld waarin de externe ijkpunten zo expliciet en bepalend zijn.”