Michiel Angenent was van 1 januari 2015 tot 1 juli 2016 interim direteur bedrijfsvoering van het KNAW instituut Huygens ING. Het management team van het instituut heeft op zijn aanraden de ‘Next level leadership’ training gevolgd.

Laat je inspireren:
In deze rubriek delen klanten hun ervaringen en tips, die jou weer kunnen inspireren om meer voor elkaar te krijgen in je (werkende) leven.

“Resultaat van de training is dat de deelnemers zich gesterkt voelden als leidinggevende. Maar ook de onderlinge contacten en de vertrouwensbasis binnen het MT zijn versterkt.”

Over zijn ervaring:

Het MT heeft de training ‘Next Level Leadership’ gevolgd. Het bestaat uit professionals, mensen die goed zijn in hun vak en daarnaast leiding geven aan een afdeling. Het idee van een leiderschapstraining was door mijn voorganger gelanceerd. Ik heb het weer opgepakt omdat ik zag dat leidinggeven niet iedereen van het team even gemakkelijk af ging. Bovendien is gezamenlijk deelnemen aan een training bevorderlijk voor de onderlinge contacten en samenwerking binnen het team.

Resultaat van de training is dat de deelnemers zich steeds sterker als leidinggevende zijn gaan opstellen. Maar ook de onderlinge contacten en de vertrouwensbasis binnen het MT zijn versterkt. Dat heeft ertoe geleid dat de team-leden nu bij een probleem eerder bij elkaar te rade gaan dan voor de training.

Ik zou de training ‘Next level leadership’ ook  aan andere teams aanraden. Ik heb de indruk gekregen dat de deelnemers er op individueel niveau en als team veel aan hebben gehad. Wat ik hoorde was dat de aandacht voor persoonlijke leiderschapsstijl en –problematiek werd gewaardeerd en dat deze ook nog eens samenging met een goede begeleiding van het hele team.

Meer over Michiel:

Michiel Angenent is partner bij Pafort & Partners en werkte vandaaruit als interim directeur bedrijfsvoering bij het KNAW instituut Huygens ING. Vanuit Pafort & Partners, werkt hij als ad-interimmer en als adviseur op allerlei plekken in academia.

Wat is het gaafste in je werk?

Anderen zodanig tot ontwikkeling te zien komen dat zij optimaal samenwerken ten dienste van de organisatie en henzelf.

Wat is jouw tip voor andere werkenden/wetenschappers?

Als je goed bent in je vak, hoef je nog niet goed te zijn als leidinggevende. In de wetenschappelijke wereld wordt te vaak verondersteld dat dat wel het geval is..