Ben jij ook zo druk bezig om alles af te ronden voor de zomer? Ik kijk met plezier uit naar de zomermaanden. Maar er is nog zo veel te doen voor ik op vakantie kan. Wat een tijd van afbouwen zou moeten zijn, is vaak een periode van ultieme stress.

Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij anderen zie ik een soort perfectionisme om alles nog even snel af te ronden voor de zomer. Alle doelen van het begin van het jaar moeten nog snel even gehaald worden. En dat is nogal wat.

Wil je jezelf wat rust gunnen in deze laatste weken? Mijn tip is om te selecteren. Wat moet/wil je nog echt afronden voor de zomer? En wat kan nog wachten? Richt je aandacht op de eerste onderwerpen en wees tevreden met wat je bereikt. Ook na de vakantie is er weer tijd om allerlei onderwerpen op te pakken.

Ik wens je een fijne zomer en hoop dat je met veel tevredenheid kunt terugkijken op het afgelopen half jaar.