Wat vind je het gaafste in je werk? 

Dat ik werk heb dat aansluit bij wat ik belangrijk en leuk vind. Mijn werk draagt bij aan een verbeterde kwaliteit van leven van mensen met psychische problemen. Dat mijn werk niet alleen echt interessant is maar ook nog eens nuttig geeft me veel energie.

Wat heeft het tracks programma je opgeleverd? 

Het Tracksprogramma heeft me geïnspireerd om nog meer mijn doelen te verwezenlijken. Het heeft mij een spiegel voorgehouden en mijn ogen geopend voor dingen die ik eerst niet zo helder zag. Ik heb daardoor betere keuzes kunnen maken in mijn werk. Ook heeft het een aantal heel nuttige en slimme tips opgeleverd. Alhoewel ik niet onzeker in mijn schoenen stond op werkgebied heeft het mij toch extra ’empowered’, wat mijn werk nog leuker heeft gemaakt.

Wat is jouw tip voor andere (vrouwelijke) wetenschappers?

Zoek (nóg) beter uit wat je zelf wilt in je werk en carrière; laat het niet op zijn beloop omdat je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt en je (lang termijn) carrière even niet vooraan op je prioriteitenlijstje staat. Het is soms eenvoudiger dan je denkt om zelf dingen te sturen naar hoe je ze graag zou willen, alleen moet je wel inzicht in hebben in wat en hoe je ze wilt. Je moet het wel zelf doen, alhoewel de frisse blik van een ander heel bruikbaar zijn.

Hoe heb je de samenwerking met Linda van der Wal ervaren?

Heel plezierig. Linda is betrokken en heel professioneel. Ik heb veel bruikbaars van haar geleerd.

Dr. Evelien Brouwers (Phd) is senior researcher bij de Universiteit van Tilburg en tevens research co-ordinator op de thema’s ‘work health’ en ‘mental health’. Evelien neemt deel aan het TRACKS coachings en trainings-programma van de UvT. 

Wil je meer lezen over het TRACKS programma? Kijk op https://www.lindavanderwal.com/tracks/