Je bent goed in je vak en hebt passie voor je werk. Je bereikt al veel, maar hebt het gevoel dat er meer inzit. Je ziet dat dingen anders kunnen en je wilt (nog meer) impact hebben. Niet alleen goede ideeën hebben, maar ze verwezenlijken. Deze tijd vraagt om mensen zoals jij. Geïnspireerde mensen die het verschil willen maken. Want waar je ook zit, op elke werkplek is er de mogelijkheid om van betekenis te zijn, voor jezelf en je omgeving. Toch is dat niet altijd gemakkelijk. Het vraagt dat je niet alleen een visie hebt, maar die ook stevig neer kunt zetten. Het vraagt dat je anderen kunt meenemen in een ander perspectief en een andere manier van werken. En het vraagt moed om, soms tegen de stroom, in je eigen koers te volgen. Problemen waar je tegenaan kunt lopen:

 • Je vindt het moeilijk om je eigen onderzoeksgebied op de kaart te zetten.
 • Het kost je veel tijd en energie om de handen op elkaar te krijgen in het bestuursgebouw en te zorgen dat jouw plannen ook worden geïmplementeerd.
 • Je wordt opgeslokt door de druk om te publiceren, onderwijs te geven en regeltaken te doen, waardoor je bijna geen tijd overhoudt voor de zaken die er voor jou echt toe doen, zoals interessant onderzoek doen, onderwijsvernieuwing vormgeven of werken aan je volgende loopbaanstap.
 • Je worstelt met het spanningsveld tussen competitie en samenwerken. Soms heb je het gevoel dat je de enige bent die anders denkt.
 • Je zoekt naar manieren om je kennis breder toepasbaar te maken en echt te laten landen in de maatschappij, bijvoorbeeld in het onderwijs of bij beleidsmedewerkers op het ministerie.
 • Je hebt het gevoel dat je meer kunt en wilt, maar weet niet hoe je dat vorm kunt geven, oftewel waar jouw unieke bijdrage ligt.

Er toe doen in je werk Hoe zou het als je niet wordt opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken, maar de tijd hebt om vooruit te kunnen voetballen. Als je de dingen kunt doen, die er voor jou echt toe doen. Als je anderen kunt inspireren vanuit jouw persoonlijke drijfveren en echt wat neer kunt zetten. Kortom als jij het verschil kunt maken? De geheimen van verschilmakers: het event Dit event vond plaats op 10 november 2014. Je kunt een verslag lezen op http://www.vansijl.com/2014/12/hoe-kun-je-verschil-maken-in-de-wetenschap/ Werk jij in of rond de wetenschap en wil jij het verschil maken? Dan is dit event er voor jou. Tijdens deze middag leer je de stappen kennen die jou helpen om je impact te vergroten en een verschilmaker te worden. Bovendien word je geïnspireerd door emeritus hoogleraar Iteke Weeda, die als geen ander weet hoe het is om tegen de stroom in je eigen koers te varen. Je leert meer over het triple A leadership dat je helpt om op een andere manier meer invloed te krijgen. En je ontmoet anderen, die net als jij iets in beweging willen zetten. Wat krijg je:

 • Praktische handvatten die je direct kunt toepassen. Zo ga je onder leiding van emeritus hoogleraar Iteke Weeda aam de slag met een bijzondere intuïtie-oefening. En leert Linda van der Wal je een wetenschappelijk bewezen techniek om sterker in je schoenen te staan. Een techniek, die je ongeacht in welke baan je werkt, op elk moment kunt toepassen en waarvan je het effect binnen 5 minuten voelt.
 • Aan de slag samen met collega’s, die net als jij rond de wetenschap werken en meer impact willen hebben, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving.
 • Een stappenplan wat jou helpt om een verschilmaker te worden.
 • Inzicht in wat jij nodig hebt om jouw volgende stap te zetten.
 • Kennis en inzichten over het leiderschap van de toekomst en hoe dit kan passen in een wetenschappelijke omgeving.
 • Het recent bij Uitgeverij Bruna en Lev. verschenen boek Kantoorgeheimen: zo krijg je invloed als je geen carrièretijger of kantoorpoliticus bent. Dit boek bied je tal van oefeningen en tips om verschil te maken in je werk. In de winkel kost het boek 20 euro.
 • En dit alles op een prachtige locatie in het centrum van Utrecht: het academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

Er is voor dit event een beperkt aantal plaatsen (en een aantal plaatsen zijn al vergeven). Als je verzekerd wilt zijn van een plek, meld je dan nu aan. aanmelden button blauw Praktische informatie

 • Datum: 10 november 2014
 • Tijd: 13:00 tot 17:00
 • Locatie: Academiegebouw, Universiteit Utrecht, Domplein 29, 3512 JE Utrecht
 • Prijs: dankzij de steun van onze partners en sprekers kunnen we het event aanbieden voor de speciale prijs van 74,95 euro inclusief 21 % BTW.
 • Groep: We kiezen bewust om te werken met een kleinere groep, daarom zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

aanmelden button blauw

Dit event heeft al plaatsgevonden. Claartje van Sijl heeft er een heel mooi verslag van gemaakt waarin je haar bevindingen over deze middag kunt nalezen. Klik hier om haar verslag te lezen.   Spreker – emeritus hoogleraar Iteke Weeda Iteke Weeda is sociologe en van daaruit expert op gebieden als communicatie, emotionele intelligentie en diversiteit. Ze weet als geen ander hoe het is om tegen de stroom in je eigen koers te volgen. Tijdens dit event zal zij vertellen over hoe Triple A leadership het verschil kan maken in deze tijd, maar ze deelt speciaal voor deze gelegenheid ook haar eigen ervaringen. Dat doet ze in haar kenmerkende stijl: boeiend en vol humor. Als afsluiting van haar verhaal doet ze een bijzondere intuïtie-oefening met de deelnemers, die je een verrassende kijk kan geven op je eigen intuïtieve talenten. Trainer en initiatiefnemer – Linda van der Wal Linda van der Wal zal je zelf tijdens het event begeleiden om zelf aan de slag te gaan met praktische oefeningen en relevante tips. Ze heeft een achtergrond in de sociale wetenschap en ruim tien jaar ervaring als zelfstandig trainer en coach. In die tijd heeft ze veel vrouwen en mannen aan universiteiten geholpen met effectiever communiceren, het zetten van de volgende stap in hun loopbaan en het vergroten van hun zichtbaarheid. In 2010 is ze gestart met het project Invloed vanuit kracht, met als doel professionals handvatten te geven om invloed te krijgen en trouw te blijven aan zichzelf, om zo bij te dragen aan organisaties waarin alle talent tot zijn recht komt. Uitgangspunt is dat juist diversiteit zorgt voor meerwaarde. Aan het project werkt een denktank van professionals mee en is een raad van inspiratie verbonden met onder andere hoogleraren Yvonne Benschop (organisational behaviour) en Marko Hekkert (innovatie en duurzaamheid). Uit het project dit project is het boek Kantoorgeheimen voort gekomen en ontstond ook de inspiratie voor dit event.

Herman Wijffels over Kantoorgeheimen:

Het ten volle benutten van alle potentie op de werkvloer is cruciaal voor organisaties. Dit boek biedt medewerkers en leidinggevenden een uitstekende handreiking om het beste uit zichzelf te halen en van daaruit het verschil te maken wat zo nodig is in deze tijd.

Partners

Dit event kan plaatsvinden door de steun en sponsoring van de volgende partners, die de missie van verschilmakers ondersteunen. Dat is de reden dat wij dit programma voor de speciale prijs van 74,95 euro (inclusief 21 % BTW) kunnen aanbieden. Sponsors dank! logo uu     Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht; logo lnvh       Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren; logo bruna       De Arbeiderspers|AW Bruna Uitgevers

  Q-Search = delen = vermenigvuldigen   Partijen die (spontaan) meewerkten aan (verspreiding van) het event en die wij daar hartelijk voor bedanken zijn: People in Science en VNVA.   Meer informatie nodig? Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op. P.s.: kun je er niet bij zijn, maar wil je wel geïnspireerd worden? Meld je dan aan voor het E-zine van Linda van der Wal. Je ontvangt dan elke maand een artikel met tips en inspiratie voor meer resultaat in je werk door leiderschap in je loopbaan en succesvolle communicatie. Bij je aanmelding ontvang je ook het gratis e-book Zo krijg je ze mee! Zes stappen om collega’s en leidinggevenden voor je plannen te winnen. Je hoort het dan ook als eerste mocht er weer een nieuw event plaatsvinden. Aanmelden voor het e-zine kan via deze link.