Voor verschilmakers

Je werkt als universitair (hoofd)docent, leidinggevende of beleidsmaker in een omgeving met veel slimme professionals. Je bereikt al veel, maar hebt het gevoel dat er meer inzit. Je bent goed in je vak en hebt passie voor je werk. Je wilt niet alleen meer impact en resultaat, maar ook meer lol en energie in je werk.

Deze tijd vraagt om mensen zoals jij. Geïnspireerde mensen die het verschil willen maken. Want waar je ook zit, op elke werkplek is er de mogelijkheid om van betekenis te zijn, voor jezelf en je omgeving. Toch is dat niet altijd gemakkelijk.

Problemen waar je tegenaan kunt lopen:

 • Je worstelt met teamleden die achterover hangen en slecht in beweging te krijgen zijn.
 • Je wordt opgeslokt door alle taken, die er op je bordje liggen, waardoor je nauwelijks toekomt aan wat jij echt belangrijk vindt.
 • Je loopt soms vast in taaie, bureaucratische processen, waardoor je lang niet zo snel resultaat boekt, als je graag zou willen.
 • Je wilt verder komen in je loopbaan, maar niet ten koste van alles.
 • Daardoor heb je vaker dan je wilt last van negatieve energie en frustratie.

Er toe doen in je werk

Hoe zou het zijn als je vol zit met positieve energie? Als je helder overzicht hebt over je werk en je daardoor kan richten op de zaken die voor jou echt belangrijk zijn? Als je daardoor interesanter werk kunt doen en een volgende stap in je carriere kan zetten? Wanneer je zelf (nog) sterker in je schoenen staat en weet hoe je anderen gemakkelijk mee kunt krijgen, of het nu gaat om collega’s, (onderzoeks)partners of leidinggevenden? Kortom hoe zou het zijn als jij voor jezelf een flinke stap hebt gezet?

Powerboost: je werk en je leven

Tijdens dit  powerboost-programma is er maximale aandacht voor jouw persoonlijke uitdagingen en dromen. Aan de hand van een persoonlijk groeiplan ga je samen met je coach, Linda van der Wal, aan de slag om direct in de praktijk resultaat te boeken.

Naast de individuele begeleiding profiteer je echter ook van de inspiratie en stimulans die het werken in een groep met gelijkgestemden je kan bieden.

Tijdens het programma:

 • Krijg je handvatten om je tijd zo in te delen, dat je niet verdrinkt in alle taken, maar kunt doen wat voor jou echt belangrijk is.
 • Bepaal je je eigen focus in je werk, zodat je eenvoudig zichtbaarder wordt als expert in jouw gebied, sneller interessante klussen krijgt en een volgende stap in je loopbaan kunt zetten.
 • Leer je hoe je moeiteloos collega’s, leidinggevenden en (onderzoeks)partners kunt winnen voor je plannen. En hoe je samenwerking zo in kunt richten dat het geen trekken en duwen is maar je gezamenlijk vaart kunt maken.
 • Bovenal krijg je tijdens dit programma een flinke dosis positieve energie en (nog meer) zelfvertrouwen.
 • Bang dat die positieve energie snel weer weg zal zakken? Tijdens het programma leer je meteen technieken die je helpen om die positieve flow vast te houden in de drukte van alledag.

Het programma bestaat uit:

 • Twee groepscoachingsdagen in een mooie omgeving rond Utrecht. Je werkt samen met andere slimme professionals, die net als jij echte stappen willen zetten.
 • Drie maanden onbeperkt persoonlijke individuele begeleiding via mail en telefoon door je coach Linda van der Wal.

Daarnaast kun je in je eigen tijd aan de slag met twee online modules:

Module 1: relaxed leidinggeven – ook als je niet de baas bent.

In deze module leer je technieken, die je helpen om op een slimme manier teamleden en leidinggevenden te winnen voor je plannen. Je leert hoe je dit kunt doen door juist niet harder te werken, maar relaxter aan de slag te gaan. Hiermee leer je technieken, die helemaal passen bij het ‘nieuwe leiderschap’.

“Door vaker ‘achter over te hangen’ in plaats van er bovenop te zitten merk ik dat de teamleden in beweging komen. Ze nemen meer initiatief en daardoor is het werk voor iedereen leuker geworden.”

Henriette – deelnemer individuele coaching.

Module  2: de toolkit timemanagement.
Hierin vind je in een notendop, de theorieën van toonaangevende timemanagement-goeroes, op zo’n manier dat je de handvatten direct kunt toepassen in de praktijk. Hierdoor krijg je (nog meer) grip op je mail, overzicht in je agenda en rust in je hoofd.

 “Ik heb veel meer overzicht en meer rust in mijn hoofd. De tips hebben mij direct geholpen.”

Annet – deelnemer coaching timemanagement.

Extra’s

Naast dit programma op maat, dat helemaal inspeelt op jouw behoeften, ontvang je in ieder geval ook nog de volgende extra’s

 • Een persoonlijk groeiplan, waarmee je een helder stappenplan hebt om je dromen waar te maken.
 • Naast de coaching ontvang je een aantal opdrachten en tips en trics op maat. Afhankelijk van de door jou gekozen insteek kunnen deze de volgende voordelen bieden, bijvoorbeeld:
  • Een methodiek die je helpt om zonder veel moeite, veel zichtbaarder te worden als expert.
  • Een set technieken, die je in elke baan op elk moment kunt toepassen, die weinig tijd kosten om toe te passen en die je helpen om steviger in je schoenen te staan.
  • Handvatten, die je eenvoudig kunt toepassen en ervoor zorgen dat je meer impact hebt aan de vergadertafel of bij het presenteren van je onderzoek.
 • Inspirerende mastermindsessies met je collega’s in het programma.
 • Het recent bij Uitgeverij Bruna en Lev. verschenen boek Kantoorgeheimen: zo krijg je invloed als je geen carrièretijger of kantoorpoliticus bent. Dit boek bied je tal van oefeningen en tips om verschil te maken in je werk.

Interesse? Neem contact op.

Praktische informatie:

 • Het programma zal plaatsvinden in de periode juni tot en met september 2015. Je kunt in die periode ook gerust op vakantie. We maken juist gebruik van de zomer als tijd voor reflectie.
 • De locatie van de groepscoaching is in de omgeving Utrecht.
 • We werken in een kleine groep, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarom zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wil je verzekerd zijn van een plek? Meld je dan zo snel mogelijk aan, voor een toekomstscan om te onderzoeken wat dit programma voor jou kan betekenen.

Interesse? Neem contact op.

Trainer en coach – Linda van der Wal

Hoe zou het zijn als er iemand naast je staat met goede vragen en slimme tips. Iemand die je helpt om niet alleen nieuwe inzichten op te doen en ook daadwerkelijk stappen te zetten. Een aanpak helemaal toegespitst op jouw situatie, zodat jij in korte tijd het effect merkt. Dat is coaching: één van de effectiefste manieren om met (nog) meer plezier en resultaat aan het werk te zijn.

Linda van der Wal zal je tijdens het powerboost programma persoonlijk begeleiden. Linda heeft een achtergrond in de sociale wetenschap en ruim tien jaar ervaring als zelfstandig trainer en coach. In die tijd heeft ze duizenden vrouwen en mannen aan universiteiten, ziekenhuizen en overheidsinstellingen geholpen met effectiever communiceren, het zetten van de volgende stap in hun loopbaan en het vergroten van hun zichtbaarheid.

In 2010 is ze gestart met het project Invloed vanuit kracht, met als doel professionals handvatten te geven om invloed te krijgen en trouw te blijven aan zichzelf, om zo bij te dragen aan organisaties waarin alle talent tot zijn recht komt. Uitgangspunt is dat juist diversiteit zorgt voor meerwaarde. Aan het project werkt een denktank van professionals mee en is een raad van inspiratie verbonden met onder andere hoogleraren Yvonne Benschop (organisational behaviour) en Marko Hekkert (innovatie en duurzaamheid). Uit het project dit project is het boek Kantoorgeheimen voort gekomen en ontstond ook de inspiratie voor het event verschilmakers en dit powerboost programma.

Herman Wijffels over Kantoorgeheimen:

Het ten volle benutten van alle potentie op de werkvloer is cruciaal voor organisaties. Dit boek biedt medewerkers en leidinggevenden een uitstekende handreiking om het beste uit zichzelf te halen en van daaruit het verschil te maken wat zo nodig is in deze tijd.

 

Interesse?

Ben jij benieuwd wat het powerboost programma voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis toekomstscan.

De toekomstscan is een telefonisch gesprek van een half uur, waarin we samen vaststellen waar jouw uitdagingen liggen en wat jij nodig hebt om de volgende stap te zetten en het verschil te maken in jouw omgeving. We kijken dan meteen of het powerboost programma echt bij jou past.