Klantcase coaching
Marjan – werkzaam bij de Universiteit Utrecht – over haar ervaringen na 5 coachgesprekken.

1.Welke stap heb je gezet door de begeleiding?
Een belangrijke stap is dat ik nu vaker (nog niet altijd) eerst nadenk voordat ik antwoord geef op een bepaald verzoek. En het lukt me ook beter bepaalde vooringenomen gedachtes los te koppelen van situaties. En dat heeft ook geleid tot een groter zelfvertrouwen.

2.Hoe was het voordat je met me ging werken?
Ik zat erg in mijn hoofd vast aan de vooringenomen gedachtes, en ik was onzeker in bepaalde situaties.

3. Hoe is het nu?
Het lukt me beter objectief situaties te benaderen, los te zien van al aanwezige gedachten. En door de oefeiningen die ik gekregen heb, is mijn zelfvertrouwen gegroeid.

4.Wat heeft je dit opgeleverd?
Tijdens het traject stond ik voor de keuze om meer te gaan werken. Dat aankaarten is gelukt en heeft geresulteerd in een verhoging van mijn contracturen. Ook financieel ben ik beter uit na het begeleidings traject. Ik zat aan het eind mijn salarisschaal, maar tijdens het traject is het ook gelukt om in een hogere salarisschaal te komen. Toch zit voor mij de grootste winst in het betere inzicht in mijn eigen gedachten gang. In welke situatie dan ook prive of werk ik durf nu meer vanuit mezelf te handelen en vanuit meer zelfvertrouwen de situatie te benaderen. En ook achteraf voel ik nu meer vrede met een genomen besluit.

5. Waar twijfelde je over, voordat je startte? Hoe is dat uitgepakt?
Ik heb vantevoren niet echt twijfels gehad. Behalve misschien, of de eventuele veranderingen wel blijvend zouden zijn. Maar het lukt me ook goed om nog met enige regelmaat terug te denken aan datgene wat ik geleerd heb, en ook toe te passen.

6. Wat zijn de drie grootste opbrengsten van de coaching?
-Meer zelfvertrouwen
-Beter inzicht in mijn gedachtengang op bepaalde situaties
-Meer berusting na een genomen besluit

7. Wat zou je aanraden aan anderen?
Als mensen twijfelen over zichzelf of willen leren meer voor zichzelf op te komen. Dan ben je bij Linda van de Wal aan het goede adres. Linda biedt een luisterend oor, maar is ook heel goed in staat te observeren hoe iemand in zijn vel zit. Ik kwam soms heel gehaast een sessie binnen. Linda zorgde er dan voor dat ik eerst even tot mezelf kwam door een kleine mindfullness oefening te doen. Daarna lukt het beter om inhoudelijk in te gaan op de punten die wel ter zake deden.

8. Wat wil je nog meer vertellen?
Ik vond het heel prettig om door Linda gecoached te worden, ik voelde me erg op mijn gemak en had nooit het idee in een bepaalde riching geduwd te worden. Ik heb veel geleerd en denk nog met enige regelmaat terug aan de coaching. Dus vooral BEDANKT!

Klantcase training medezeggenschap
De ervaring van Hetty Timmer-Boscha en Gijs Bruntink leden van de O&O raad van het UMCG

Als Onderwijs- en Onderzoeksraad (faculteitsraad) hebben we nu drie jaren achtereenvolgend een scholingsdag gevolgd bij Linda. Door de scholing hebben wij geleerd hoe reeds aanwezig enthousiasme en kennis effectief ingezet kan worden voor zinvolle medezeggenschap. Linda doet dit op een uiterst adequate manier die zich laat kenmerken door het juiste tempo, structuur en een zeer scherp oog voor de dynamiek binnen een groep. Ze beschikt over de gave om een groep bewust te maken van de eigen intragroepsprocessen. Daarnaast is Linda, door eigen ervaring, uiterst bekend met medezeggenschap en heeft ons bijgebracht hoe invloed uitgeoefend kan worden en welke strategieën hierbij gevolgd kunnen worden.

Dit alles doet zij op een bijzonder natuurlijke manier; hoewel ze de touwtjes waarschijnlijk de hele dag strak in handen heeft, merk je daar weinig van. Linda zet je als groep zelf aan het werk en daarvan hebben wij bijzonder veel opgestoken. Dat maakt ook dat je je geen moment verveelt en je aan het einde van de dag het gevoel hebt je tijd zeer nuttig te hebben besteed.

Klantcase coaching
Irma Meijerman UHD Farmacie Universiteit Utrecht over haar coachingstraject
1. Waarom heb je gekozen voor coaching?
Ik was begonnen met leidinggeven en wilde daar graag meer grip op.
Daarnaast wilde ik mij op het werk sterker profileren en wilde ik graag meer leren over hoe ik op een effectieve manier met anderen om kon gaan, zoals mijn leidinggevende en samenwerkingspartners. Kortom hoe ik mijn functioneren kon versterken.

2. Wat heeft de coaching je opgeleverd?
Ik heb meer inzicht gekregen in mijn sterke punten en valkuilen en dat heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven. Op mijn werk kan ik mij gemakkelijker positioneren ten opzichte van anderen. De inzichten die ik in de coaching heb gekregen werken niet alleen voor mijzelf, maar ik kan wat ik geleerd heb nu ook meegeven aan studenten en aio’s.

3. Wat vond je van de aanpak?
Wat ik heel prettig vond was dat de coach (Linda van der Wal) inspeelde
op wat er op dat moment aan de hand was. De praktische aanpak werkte voor mij heel goed. Ook was het handig dat ik tips kreeg over wat ik verder nog kon lezen. Ik kreeg ook elke opdrachten mee om te doen of over nadenken, waardoor ik meteen kon gaan toepassen.

Klantcase coaching

Anna, universitair docent, over haar ervaring met het coachingspakket intensief samen aan de slag.

Welke stap heb je gezet door de begeleiding? Hoe was het voordat je met me ging werken? Hoe is het nu?

Ik heb nu een beter overzicht waar ik naartoe werk. Voor de begeleiding ging ik de dingen achterna lopen/werken, nu kan ik de verschillende projecten in kleine stukjes opdelen en gerichter daaraan werken.

Wat heeft je dit opgeleverd (financieel, je ontwikkeling als medewerker, als persoon, je gemoedstoestand, etc)? In hoeveel tijd?

In 3 maanden tijd heeft het vooral invloed gehad op mijn gemoedstoestand. Ik voel me krachtig en in staat om mijn doelen te bereiken. Ik voel me rustiger en tevredener met mezelf. Als medewerker voel ik me gemotiveerder en beter in staat om mensen te begeleiden, doordat ik zelf beter op een rijtje heb waar ik naartoe wil, of in ieder geval dit rijtje nog verder uit kan werken.

Waar twijfelde je over, voordat je startte? Hoe is dat uitgepakt?

Ik twijfelde over of ik wel geschikt ben voor de wetenschap in het bijzonder in een systeem waar geld binnenhalen erg belangrijk is. Ik heb nu weer vertrouwen in mijn eigen capaciteiten en ken mijn zwakke punten.

Wat is voor jou de grootste winst van de coaching?

Meer rust in mijn leven & groeiend zelfvertrouwen.

Wat zou je aanraden aan anderen?

In moeilijke situaties je gedachtes en gevoelens kunnen analyseren was echt een eyeopener. Dit werkt heel goed.

Wat wil je nog meer vertellen?

Het samenwerken met Linda heb ik als zeer aangenaam en inspirerend ervaren, daarom vooral hartelijk dank hiervoor! Ik heb bijna zonder het te merken een hele hoop meegenomen.

 

Opdrachtgevers

“Linda van der Wal is een ervaren trainer met een rijk arsenaal aan methodieken binnen handbereik. Hierdoor is zij bij uitstek de aangewezen persoon om een ‘custom made’ traject te ontwerpen. Ze denkt mee met je als opdrachtgever en is bereid altijd dat noodzakelijke stapje extra te doen.” Drs. Marlies Rosenbrand, beleidsmedewerker ZW Haaglanden. Training verzuimgesprekken.

“Linda van der Wal is een zeer professionele, betrokken, integere en flexibele trainer. Uit de evaluaties blijkt dat onze klanten zeer tevreden zijn. Linda weet de klantcontext en sluit aan op de klantvraag. De programma’s zijn gedegen opgebouwd, op basis van erkende theorieën met de juiste kennis en feiten.” Uit de getuigenis van IR. A.M. Baak – directeur Organisatieontwikkeling Schouten en Nelissen. Trainingen medezeggenschap

“Ik heb Linda ervaren als een persoonlijke en tegelijk voldoende zakelijke trainer met een prettige aanpak van soms toch complexe psychologische- en groepsdynamische processen. (…) Bovendien is mij duidelijk dat Linda op het inter-persoonlijke vlak met de jaren exponentieel is gegroeid in haar rijpheid als trainer; ze is geloofwaardig, staat stevig in haar schoenen en kan de meest lastige groepen toch met een positieve input de deur uit laten wandelen.” Uit de getuigenis van drs. A.M. van Gijtenbeek – coördinator Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht. Trainingen Effectief Communiceren, Invloed vanuit Kracht, Kritiek geven en ontvangen – voor vrouwen.

Deelnemers

“Wat weet jij veel! Je hebt voor alles concrete voorbeelden of adviezen. Super ook hoe jij iedereen erbij betrekt en ruimte biedt voor onderwerpen die niet op de planning staan” – deelnemer (v) Invloed vanuit kracht Universiteit Utrecht.

“Scherpe analyse en goed doorvragen” – deelnemer (m) Feedback geven en ontvangen Universiteit Twente.

“Prima gedaan! Lijkt mij niet altijd makkelijk om bij onze groep het overzicht te bewaren en de lijn van de training vast te houden.” – deelnemer (m) OR training in de zorg.

Je lezing op de bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren was erg inspirerend niet alleen inhoudelijk maar ook de interactieve manier van presenteren. Mij heb je in ieder geval wat
handvatten gegeven om effectiever te worden.
Amarante Bottger – 3ME

Wil je andere ervaringen lezen? Kijk dan op mijn LinkedIn pagina.