Dit boek is voor degenen die geen haantje de voorste, carrièretijger of kantoorpoliticus zijn, maar wel goede ideeën hebben. Het geeft hen handvatten en inspiratie om meer voor elkaar te krijgen en trouw te blijven aan hun eigen waarden en stijl. De werktitel is invloed vanuit kracht, maar ik zoek nog een scherper exemplaar. Ik ben benieuwd naar jouw inspiratie. Die kun je me laten weten via linda(at)trainingenadvies.com of via het contactformulier op deze site. Wil je verder meedenken? Wordt dan lid van de linkedin-groep invloed vanuit kracht

In dit boek leer je de harde werker, de teamspeler en de vernieuwer kennen. Alle drie hebben ze heel veel kwaliteiten in huis, maar vaak wordt hun bijdrage minder gezien. De meesten zullen niet snel aan hen denken als er gevraagd wordt wie de meeste invloed heeft op de werkvloer. Dat is jammer, want juist zij vormen het fundament van veel organisaties en ze hebben nog zo veel meer in hun mars.

Het boek heeft drie belangrijke elementen:

1. Kracht: je kunt meer dan je denkt.

Om in de buitenwereld wat te veranderen, moet je eerst je eigen perspectief veranderen. Het klinkt wellicht als een cliché, maar als je jezelf niet serieus neemt, nemen anderen je ook minder serieus. In dit onderdeel leer je je eigen kracht kennen en herpakken. Vervolgens verplaatsen we het perspectief. Ben jij in je werk een calimero, die voortdurend moet roepen dat je er ook nog bent? Of ben je een pionier die meebouwt aan de toekomst van jouw organisatie en een nieuwe manier van werken? Een ander perspectief maakt je krachtiger en geeft ruimte om op nieuwe manieren je doelen te bereiken.

2. Zichtbaarheid: laat zien hoe goed je bent.

Als ik mijn werk goed doe, zien anderen dat vanzelf. Natuurlijk is ‘goed zijn in je werk’ een belangrijke voorwaarde. Maar als anderen niet weten wat jij in huis hebt, blijf je een goed bewaard geheim. Hoe moeten ze jou vinden voor die leuke projecten of een interessante nieuwe kans? Zichtbaarheid hoeft niet te betekenen dat je jezelf eindeloos op de borst klopt. Er zijn genoeg originele manieren om je zichtbaarheid te vergroten. Bovendien hoef je niet alleen aan je zichtbaarheid te werken. Je kunt dat samen met anderen doen. Zoals hoogleraar Yvonne Benschop zegt: “zonder applaus, geen carrière”.

3. Invloed: zo krijg je ze mee!

Invloed doe je niet alleen. Dingen voor elkaar krijgen vraagt het verzamelen van medestanders, het hanteren van lastige coalitiepartners, doorzettingsvermogen en de creativiteit om het op een andere manier nog eens te proberen. Het vraagt dat je weet hoe het politiek spel werkt en daar op je eigen manier in navigeren. Invloed gaat ook over jouw bijdrage in de wereld. Wat mij betreft ligt er meer in de waagschaal dan jouw carrière. Het gaat ook om hoe wij met elkaar de uitdagingen van deze tijd aangaan. Daarbij is het van belang niet altijd naar de standaardoplossing grijpen, maar nieuwe manieren vinden om collectief een verandering neer te zetten

Met de inzichten uit dit boek bouw je aan jezelf. Je vergroot je kracht, zichtbaarheid en invloed. Dat kost tijd, maar levert veel op. Het boek geeft geen pasklare antwoorden, maar helpt je om jouw eigen weg te vinden. Het geeft je inspiratie en handvatten om jouw weg met lol en lef vorm te geven. Zo dat je invloed hebt en trouw blijft aan je eigen waarden en stijl.

Ik geloof dat we mensen nodig hebben die vanuit hun eigen kracht invloed hebben. Zij verrijken niet alleen zichzelf, maar ook de wereld om zich heen.

De werktitel is invloed vanuit kracht, maar ik zoek nog een scherper exemplaar. Ik ben benieuwd naar jouw inspiratie. Die kun je me laten weten via linda(at)trainingenadvies.com of via het contactformulier op deze site. Wil je verder meedenken? Wordt dan lid van de linkedin-groep invloed vanuit kracht http://linkd.in/13yulYs

Lees meer artikelen in Blog