Neem jij de tijd om te genieten van een project dat je hebt afgerond of een prestatie die je hebt geleverd? Of ga je meteen door met de volgende taak op je to-do lijst? Stilstaan bij wat je hebt bereikt kan je nieuwe energie geven en zorgen dat je meer voldoening haalt uit je werk.

Een prikkelend voorbeeld uit de praktijk: In mijn studententijd brachten wij als bestuur drie keer per jaar een krant uit. De volgende ochtend nadat we de presentatie achter de rug hadden zaten alle dames weer hard werkend aan de computer. Ons verhaal: ‘mooi resultaat, die krant, maar er is nog meer dan genoeg te doen’. De enige heer in het bestuur zat met de benen op tafel rustig de krant te lezen. Hij keek met verbazing hoe wij hard aan de slag waren. Zijn verhaal: ‘na al het harde werken met overuren en spanning, was het tijd om te genieten van die mooie krant’. Kortom om stil te staan bij de geleverde prestatie.

Het was voor mij een waardevolle les. Blijf niet altijd bezig met de volgende taak, maar neem de tijd om terug te kijken en te genieten van wat je hebt bereikt. Het hoeft soms maar een paar minuten te kosten om na een afgeronde taak even een lekkere thee te pakken en stil te staan bij het resultaat. En het geeft meteen nieuwe energie en motivatie voor de andere taken die er nog liggen.

Vond je dit artikel interessant? Abonneer je dan op mijn gratis E-zine, zie rechtsboven op deze site.